Maandelijkse Alimentatie Herinneringsbrief

(een duidelijke maar milde boodschap aan je ex)

Je ex betaalt steeds te laat de door de rechter vastgestelde kinder- of partneralimentatie. 

Je rekent er op dat het geld op tijd op je rekening staat, maar dat lijkt je ex niet uit te maken. Die bepaalt zelf wel wanneer er wordt betaald!

Iedere maand erger jij je opnieuw en je hebt al overwogen stappen via het LBIO te ondernemen, maar die zeggen dat je pas na twee maanden een opeisbare vordering hebt voordat ze een dan nog maanden durend incassotraject kunnen starten.

lees meer

De Alimentatie Incasso Aankondiging

(Een zéér stevige gepersonaliseerde brief die incassomaatregelen aankondigt.)

Je ex betaalt de door de rechter vastgestelde kinder- of partneralimentatie niet of onregelmatig. Als jij daarop reageert zegt je ex dat je niet moet zeuren!

Je wilt gewoon dat de alimentatie op tijd op je rekening staat, maar vindt een officieel incasso- of deurwaardertraject nog nèt even een stap te ver. Toch wil je een duidelijk signaal afgeven dat het nu ècht is afgelopen! lees meer

3. Alimentatie Indexatie Aankondiging

(een duidelijke vooraankondiging om discussie te voorkomen)

Ieder jaar in December begint het weer te kriebelen. Niet omdat Sinterklaas komt of de Kerstman, maar omdat je in Januari de bui al weer ziet hangen. Je ex heeft de alimentatie weer niet geïndexeerd en je ziet de discussies alweer ontstaan.

Wij kunnen die stress voor je wegnemen en sturen je ex een officiële vooraankondiging van het nieuwe alimentatiebedrag dat in Januari en de maanden daarna betaald moet worden. lees meer

Share This