Basic-Incasso Mediator

Incasso mediatorDe klassieke wijze om een vordering te innen wordt door de meeste incassobureaus vertaald naar zoveel mogelijk druk zetten op de wanbetaler, tot die buigt of barst. Deze aanpak veroorzaakt veel stress en irritatie, zowel bij jou als productleverancier of dienstverlener als bij je klant die de factuur niet betaalt. Maar welke belangen zijn er bij deze aanpak gediend? Zou het niet beter zijn als je èn de factuur betaald krijgt èn de omzet wordt hersteld? Want als door teveel druk je klant omvalt, krijg je helemaal niets!

Als het aanmoedigen van je wanbetaler door het sturen van herinneringen niet werkt en ook de incassospecialist merkt dat er weinig beweging ontstaat in het betaalgedrag van je klant, dan is er iets aan de hand dat het onderzoeken waard is. De Basic-Incasso mediator kijkt dan naar de belangen achter de redenen waarom de factuur niet wordt betaald en herstelt de communicatie daarover opdat een structurele oplossing ontstaat.

De discussie over het betalen van de factuur gaat nooit over de factuur zelf!

De factuur is de uitkomst van eerdere afspraken. Discussie over de factuur ontstaat als:

  • Afspraken verschillend worden geïnterpreteerd, ofwel het verwachtingsmanagement onvoldoende is geregeld
  • Vastlegging van levering in de offerte of opdrachtbevestiging onvoldoende is gedaan
  • Er geen aanbetaling is gevraagd, maar toch is aangevangen met de levering totdat ‘the point of no return’ is overschreden
  • Je klant zelf op betaling van facturen zit te wachten en daarom liquiditeitsproblemen heeft
  • Je klant onvoorziene maar noodzakelijke investeringen heeft moeten doen
  • Je klant onvoorziene personeelskosten heeft zoals bij ziekte of arbeidsconflict

Heeft het zin om de druk op de vordering op te voeren als je klant het geld daarvoor ontbreekt?

De incasso mediator nodigt je klant uit voor een gesprek om ten eerste de stress of schaamte als angel uit de situatie te halen. Wellicht is het tegen je gevoel in juist goed om wel weer zaken te doen, want nu koopt je klant ergens anders en kan dat geld toch maar beter naar jou toe stromen, toch?

Is samenwerking geen optie meer omdat het een éénmalige levering betrof of je gewoon nooit meer wilt leveren, dan zal de incassomediator samen met de incassospecialist je klant ondersteunen om diens eigen vorderingen binnen te halen opdat jij als eerste zult worden betaald. Dat kan door een gedegen debiteurenbeheer of incassotraject, maar ook door organisatie advies waardoor de liquiditeitspositie van je klant verbetert en jij zult worden betaald.

Contact met een Incasso Mediator?

Vraag dan je adviesgespek met een Incasso Mediator aan door het het contactformulier hiernaast in te vullen. We nemen hierna binnen 24 uur contact met je op, zodat je in alle rust je vragen kunt stellen.

Contact met een incasso Mediator?

9 + 15 =

Share This