Betwiste Factuur

We merken bij Basic-Incasso dat een betalingstermijn soms flink kan oplopen omdat er discussie is ontstaan over de factuur. Je hebt gewoon geleverd en ineens begint je klant allerlei argumenten aan te dragen op basis waarvan volgens hem de prijs naar beneden moet of recht zou hebben om helemaal niet te betalen, zoals de truc van dat je geen wettelijke betalingstermijn hebt gesteld. Je hoopt dat het nog goed komt en een half jaar later of nog meer constateer je dat er nog steeds niets is betaald en je zelfs in de problemen raakt door de uitblijvende betaling.

Bij Basic-Incasso kunnen we voor je onderzoeken of er inderdaad terecht sprake is van een betwiste vordering. Vaak constateren we dat dit niet het geval is en je klant geen rechten heeft om slechts deels of helemaal niet te betalen. Als je contractueel niets regelt, stelt de wettelijke betalingstermijn sinds 2013 dat je klant binnen 30 dagen na de factuurdatum moet betalen. Overheden zijn zelfs altijd verplicht om binnen 30 dagen te betalen. Een betalingstermijn van 60 dagen of meer is alleen toegestaan wanneer overeengekomen en aantoonbaar voor geen van partijen nadelig.

We constateren vaak dat de klant iets anders had verwacht

In het geval er verschillende verwachtingen zijn, kan de inzet van de incasso-mediator een helpen als je in de toekomst nog zaken met je klant wil doen. Ook helpt de incasso-mediator, je klant inzien dat er geen reden of recht is, zoals een wettelijke betalingstermijn, om niet te betalen en dat er binnenkort een voor de hem kostbaar incassotraject zal worden gestart als hij de betwiste vordering niet betaalt. We leggen dan uit dat we incassokosten berekenen en de wettelijke rente berekenen die hoog kunnen oplopen.

 

Stress verminderen door risicoanalyse

Het liefst nodigen we je klant uit om tot een constructief gesprek te komen. Maar als dat niet lukt, dan weet je dat Basic-Incasso de moeilijk gesprekken voor je voert en de betaling zal binnenhalen. Je stress verdwijnt en je kunt je energie weer in zinvolle zaken steken.

Om in de toekomst een nieuwe betwiste vordering te voorkomen, kunnen we bij Basic-Incasso naar je voorwaarden en facturen kijken en die aanvullen met teksten die toekomstige betaling zullen vergemakkelijken. Vraag de incassospecialist naar deze service.

Zo weet je precies waaraan je begint en als we voor je aan het werk zijn, exact wat we voor je doen.

Basic dus, en wel zo transparant!

Gratis Quick Scan aanvragen

Wil je meer weten over onze No cure No Pay Incasso? 

Vraag dan je Gratis Quick Scan aan door het het contactformulier hiernaast in te vullen. Je ontvangt dan een bevestiging waar je de factuur en afspraken met je klant naartoe kunt sturen. We nemen hierna binnen 24 uur contact met je op, zodat je in alle rust je vragen kunt stellen.

Gratis je incassokosten berekenen?

2 + 11 =

Share This