Consultant Factuur?

Als consultant ben je door je klant binnengehaald om te adviseren over bijvoorbeeld een verandertraject, of om te adviseren over processen en procedures binnen jouw professionele context. Je laat je klant de essentie en noodzaak van jouw input beleven. Jij bent de specialist en helpt de business van je klant te verbeteren.

 

Hoe professioneel kom je als consultant over als je

je eigen facturatieprocessen niet opvolgt?

 

Als je de klant niet gaat laten betalen, waarom heb je dan een factuur gestuurd? Je hebt toch een professionele dienst geleverd? Je bent als consultant je klant toch voorgegaan in een professionele grondhouding? Je hebt het toch gehad over dat processen en procedures alleen werken als de mensen die ze gebruiken dat consistent en consequent doen?

 

Je vorderingen professioneel laten opvolgen is een signaal van jouw kwaliteit als consultant.

Zo laat je de klant ook in het facturatietraject zien dat een professionele grondhouding door de hele procesketen loopt, inclusief het facturatietraject! Want als jij het al niet doet, waarom zouden ze jouw adviezen dan willen opvolgen?

Basic-Incasso helpt je een duidelijk debiteurenbeleid neer te zetten

Je hebt namelijk een vergoeding afgesproken en een betalingstermijn gesteld. Of het nou een kleine of een grote factuur betreft, in beide gevallen komt je klant de afspraak niet na. Juist als consultant begeleid je jouw klanten in professioneel gedrag en is het dus juist professioneel als je die houding ook van je klant vraagt bij de afronding van jullie transactie.

Kies dan wel een professioneel incassobureau dat in de lijn van jouw optreden menselijk maar stringent de factuur laat betalen, in plaats van dat je een incasso callcenter met goedkope belstudenten jouw professioneel optreden in de waagschaal laat stellen. Toch?

Een consistent en consequent incassobeleid ondersteunt jouw professionele context

  • Je laat je klanten zien dat je essentiële processen bewaakt
  • Je laat zien dat niet jij, maar de veroorzaker van de procesverstoring de kosten betaalt
  • Je klant en niet jij betaalt daarom de incassokosten en wettelijke rente
  • Je demonstreert hoe professionals hun vorderingen afhandelen als essentieel bedrijfsproces

 

Welke voordelen behaal je door Basic-Incasso bij de vordering te betrekken?

  • Basic-Incasso werkt No cure No pay, dus je loopt geen enkel risico
  • Wij vragen slechts de vooraf afgesproken vergoeding als we succesvol zijn
  • Aandacht voor je (kleine) facturen verkort de betalingsmoraal bij je klanten
  • Je cashflow verbetert direct, je hebt weer geld om handen voor andere zaken
  • Jouw productieve uren worden niet langer verstookt aan facturen nabellen
  • Je toont de markt op welk professioneel niveau jij je als consultant manifesteert

 

Wil je meer weten over de organisatiepsychologische effecten van het Basic-Incasso debiteurenbeleid? Lees dan bijvoorbeeld over onze ‘Live and Let Live’ incasso aanpak en neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

We kunnen je dan bijvoorbeeld meer vertellen onze risico check en hoe je de status van je incasso in ons systeem kunt volgen en precies weet wat we doen en wat de volgende stappen zijn die we gaan ondernemen om je klant te laten betalen.

Ben je al overtuigd en wil je ons de vordering in handen geven opdat je klant snel zal betalen? Stuur dan nu je factuur voor een Gratis Quick Scan en we gaan meteen voor je aan de slag.

Zo weet je precies waaraan je begint en als we voor je aan het werk zijn, exact wat we voor je doen.

Basic dus, en wel zo transparant!

Gratis Quick Scan aanvragen

Wil je meer weten over onze No cure No Pay Incasso? 

Vraag dan je Gratis Quick Scan aan door het het contactformulier hiernaast in te vullen. Je ontvangt dan een bevestiging waar je de factuur en afspraken met je klant naartoe kunt sturen. We nemen hierna binnen 24 uur contact met je op, zodat je in alle rust je vragen kunt stellen.

Gratis je incasso kansen berekenen?

7 + 9 =

Share This