Lange wachttijden bij het LBIO

Foutieve informatie zorgt voor lange wachtlijsten bij alimentatiezaken door het LBIO

Je partner betaalt steeds te laat, te weinig of helemaal niet de afgesproken partneralimentatie en of kinderalimentatie. Je komt daardoor financieel behoorlijk in de knel te zitten.

Je ex blijkt niet gevoelig voor je telefoontjes en trekt zich niets aan van je boosheid. Terwijl je toch gewoon een convenant en of ouderschapsplan hebt ondertekend waarin de afspraken staan die zijn vastgelegd toen je uit elkaar ging?

Je belt de advocaat of mediator die je bij de scheiding heeft geholpen en die zegt: “Dan moet je naar het LBIO, het Landelijk Bureau Inning Ouderbijdragen”. Je volgt dat professionele advies op en valt stijl achterover! Je hoort dat het minimaal 1 tot soms wel 3 maanden duurt voordat jouw rechtmatige vordering in behandeling wordt genomen en nog eens minimaal zes weken voordat het LBIO de het dossier aan een deurwaarder overdraagt.

Klachten over het LBIO

Veel gehoorde klacht: “Het duurt te lang en je wordt zéér slecht door het LBIO geïnformeerd”

Uiteindelijk kan het 3 à 4 maanden duren voordat je iets van alimentatie ziet en heeft je ex al maanden niet betaald! Regelmatig zitten mensen zomaar 6 maanden zonder geld omdat ze het advies van de advocaat of mediator hebben gevolgd.

“Dit is natuurlijk een totaal absurde situatie, maar nog erger is dat blijkbaar duizenden advocaten en mediators vertellen dat je met je zaak naar het LBIO moet! Dat is ten eerste foutieve informatie en ten tweede helpen deze collega’s de alimentatiegerechtigde zo nog verder in de problemen door ze in de wachtrij te zetten ” zegt Jeroen Ketelaars, Incasso Mediator bij Basic-Incasso.

 

Bij Basic-Incasso wordt binnen 48 uur na je aanmelding de eerste brief aan je ex gestuurd

Basic-Incasso heeft daarom besloten een alternatief te bieden voor de schrikbarende lange wachtlijst van het Landelijk Bureau Inning Ouderbijdragen, door een zeer fatsoenlijke alternatieve oplossing te bieden binnen de reguliere incasso branche.

“Het probleem is namelijk dat de standaard incassobureaus geen idee hebben van wat allemaal rond een scheiding speelt. Ze blijven hardnekkig hun standaard incassomethodes hanteren bij een complexe situatie zoals het niet betalen van alimentatie” vervolgt Jeroen, die als MfN-Registermediator al veel geëscaleerde alimentatieproblemen voorbij heeft zien komen.

 

Basic-Incasso helpt je op een eerlijke manier snel je alimentatie te krijgen

Veelal heb je als alimentatiegerechtigde de alimentatie hard nodig om rond te komen. Dan is een doorsnee incassobureau niet de juiste partij. Zij vragen namelijk een percentage over het uitstaande bedrag, waardoor je als de alimentatie wordt binnengehaald maar een gedeelte van je alimentatie terugkrijgt. Vaak worden er ook nog allerlei schimmige kosten in rekening gebracht. Mensen kiezen er daarom toch maar voor om op de wachtlijst van het LBIO te gaan staan.

“Er is altijd een reden waarom ex-partners stoppen met betalen” vertelt Jeroen. Dat blijken vaak problemen met de omgangsregeling te zijn, oneigenlijk gebruik van de alimentatie, negatieve uitingen op sociale media, illegaal samenwonen met een nieuwe partner of bijvoorbeeld het verlies van een baan of problemen met het eigen bedrijf te zijn. Als je daar geen aandacht aan besteed is het gewoon wachten totdat er wéér niet wordt betaald.

 

Het is daarom dat wij bij Basic-Incasso naast uitleg over het juridisch traject dat de wanbetaler staat te wachten, in onze correspondentie ook een helpende hand uitsteken. Dat kan bijvoorbeeld een uitnodiging zijn om in mediation het ouderschapsplan opnieuw te bespreken, maar ook bij ernstige financiële wijzigingen beide partijen te helpen een nieuwe weg te vinden aan de hand van een herzieningsverzoek bij de rechter of zelf te maken afspraken in een nieuw convenant.

Sta niet langer in de wachtrij van het LBIO en voorkom oplopende financiële achterstand

Omdat Basic-Incasso niet door de overheid gesubsidieerd wordt, kan niet voorkomen worden dat er een vergoeding moet worden gevraagd om je zaak direct in gang te zetten. Voor heet éénmalige bedrag à €89,- incl. btw starten we bij normale zaken in Nederland binnen 48 uur het incassotraject en spreken we je ex officieel aan op zijn of haar betalingsgedrag. We doen daarbij ook het dringende verzoek om terstond met ons in gesprek te gaan over een structurele oplossing.

Basic-Incasso communiceert veel efficiënter!

Bij ons geen oneindige keuzemenu’s en oeverloos in de wacht staan als je iets wilt weten. Je kunt namelijk alle ondernomen en geplande acties met je eigen inlogcode in ons BIC-systeem volgen. Zo weet je precies wat is ondernomen om jouw vordering betaald te krijgen en wat wij gaan ondernemen om jouw problemen op te lossen. Zo hoef je je dus nooit af te vragen wat de status van het dossier is. Dus géén kantoortijden maar 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in jouw dossier!

Basic-Alimentatiebeheer voorkomt nieuwe achterstand

Als we jouw vordering naar behoren hebben opgelost kun je daarna gebruik te maken van Basic-Alimentatiebeheer. Voor een geringe bijdrage per maand, zorgen wij ervoor dat je ex maandelijks door ons er wordt herinnerd aan dat op tijd betaald moet worden. Zo weet je ex dat we blijven meekijken en direct zullen ingrijpen als dat nodig is. Ook sturen wij in december een indexeringsbrief waarin we uitleggen hoe hoog de wettelijke indexering is voor het volgende jaar en wat het nieuwe alimentatiebedrag wordt. Wel zo handig en het voorkomt emotionele discussies meer met je.

Zo weet je precies waaraan je begint en als we voor je aan het werk zijn, exact wat we voor je doen.

Basic dus, en wel zo transparant!

Wil je NU actie ondernemen?

En niet niet langer in de wachtrij van het LBIO staan èn verdere financiële achterstand voorkomen?

Neem dan contact met ons op door het het contactformulier hiernaast in te vullen. Je ontvangt dan een bevestiging en we nemen binnen 24 uur contact met je op, zodat je in alle rust je vragen kunt stellen.

Neem contact met me op

4 + 4 =

Share This