Live and Let Live Incassoprogramma

Het ‘Live and Let Live’ incassoprogramma van Basic-Incasso

Dit speciale incassoprogramma stimuleert leverancier en afnemer tot herstel van de relatie waardoor de factuur wordt betaald en de samenwerking nieuw leven ingeblazen.

Incassotrajecten komen vaak te laat op gang. De leverancier ondermijnt daarbij zijn eigen met de klant gemaakt afspraken. De onderliggende psychologische reden voor het uitstelgedrag om de debiteur aan te spreken is angst. Angst voor de confrontatie over de gemaakte afspraak en angst om de klant te verliezen.

 

Waarom maak je afspraken als je de ander daar niet aan wilt houden?

Uit onze jarenlange ervaring in de incassopraktijk blijkt dat de leverancier angst heeft om zijn ‘klant’ te verliezen als die op zijn betaalgedrag wordt aangesproken en heeft de debiteur angst om de leverancier te vertellen dat er financiële moeilijkheden zijn en hoopt deze de factuur ‘de volgende maand’ te kunnen voldoen.

Uit angst voor de confrontatie, maar ook zo merken wij uit schaamte, mijdt de debiteur de leverancier en ontstaat een volgend probleem, want niet alleen wordt de factuur niet betaald óók stopt de omzet die tot dan toe nog wel binnenkwam.

Vervolgens groeien de emoties en schakelt de leverancier een incassobureau in dat net zo hard gaat duwen totdat de debiteur betaalt, zelfs als dat tot het einde van de onderneming leidt. Succesvolle operatie? Nou nee! Het geld is binnen, maar de klant is ‘overleden’.

 

Het ‘Live and Let Live’ incassoprogramma brengt de vordering én de omzet binnen

Om dat te kunnen realiseren heb je ervaren en betrokken mensen nodig, géén incasso belbureau. Met een empathisch maar doortastend optreden brengen wij de relatie tussen leverancier en debiteur weer op gang, maar wel met de stok van een stringent incassotraject achter de deur.

Dat doen we door een specifiek ontworpen traject waarbij de incassant van Basic-Incasso samenwerkt met een mediator van Basic-Mediation, een financieel specialist van Basic-Finance en een deurwaarder van Basic-Law.

De opdrachtgever geeft de ‘relatie-herstel-incasso’ voor een vast afgesproken bedrag uit handen met het mandaat om de debiteur in een relatieherstelprogramma te betrekken. Onze specialisten nodigen daarop de debiteur uit voor een gesprek en motiveren de debiteur weer de zaken met de leverancier te hervatten, want alleen dan zal het ondersteuningsprogramma van kracht kunnen worden.

Om die drempel over te kunnen, helpt de mediator om een gesprek tussen leverancier en debiteur te arrangeren. Vervolgens helpen wij de debiteur om problemen met zijn eigen debiteuren op te lossen waardoor de liquiditeitspositie wordt hersteld. Een specialist van Basic Finance kan de debiteur helpen om ontstane financiële problemen op te lossen en kan een mediator of HR specialist helpen om bijvoorbeeld interne personeelsproblemen aan te pakken.

 

Je geeft als leverancier je debiteur een cadeau als hij het niet verwacht!

Het ‘Live and Let Live’ programma werkt daardoor aantoonbaar sneller en rendeert beter dan een klassiek incassotraject! Geen vuist, maar een uitgestoken hand naar je debiteur die hulp nodig heeft.

‘Live and Let Live’ relatieherstelprogramma

Niet meedoen aan het relatieherstelprogramma is eigenlijk geen optie

Er zitten teveel voordelen aan het programma om er geen gebruik van te willen maken!

Als debiteur krijg je een helpende hand uitgestoken en nodigt je leverancier je uit de draad weer op te pakken. Je weet dat dan de incassodruk ‘verdwijnt’ en het vertrouwen wordt hersteld. Je weet dat niet meedoen tot een stringent incassotraject zal leiden en je verder in de problemen raakt.

Als leverancier merk je dat de aanpak rendeert, want je investering in het programma wordt gecompenseerd door het aan de incasso gekoppelde omzetherstel. Doordat je empathisch met je klant bent omgegaan zal de binding voor de toekomst worden verstevigd.

 

Het ‘Live and Let Live’ programma zet de traditionele incasso op zijn kop!

Niet langer de geconditioneerde reflex van de druk opvoeren tot iemand zwicht, maar werken aan een eerlijk herstel van de klantrelatie op het moment dat je debiteur het niet verwacht.

Zo weet je precies waaraan je begint en als we voor je aan het werk zijn, exact wat we voor je doen.

Basic dus, en wel zo transparant!

Live and Let Live programma

Wil je meer weten over ons Live and Let Live Incassoprogramma?

Bel dan direct met 0800 – 235 22742 of vul het contactformulier hiernaast in. Je ontvangt dan een bevestiging en we nemen hierna binnen 24 uur contact met je op. Je kunt dan in alle rust je vragen stellen over ons Live and Let Live programma.

Live and Let Live Incassoprogramma?

7 + 12 =

Share This