Mediation Factuur?

Als mediator ben je door partijen binnengehaald om te adviseren over een kwestie die hen verdeeld houdt. Dat kan ondersteuning zijn bij een arbeidsconflict, zakelijk conflict of echtscheiding. Je leert partijen de essentie en noodzaak van de wederzijdse belangen in te zien om tot resultaat in afspraken te komen. Jij bent de specialist en helpt hen weer oprecht en concreet te communiceren.

 

Hoe profileer jij je als mediator als je de klant niet,

of slechts deels laat betalen?

 

Je hebt als mediator toch een professionele dienst geleverd? Je bent partijen toch voorgegaan in het verkennen van de wederzijdse belangen en daarover afspraken te maken die zullen werken? En nu is jouw belang ineens te lastig om op tafel te leggen?

 

Als mediator handel je toch in afspraken, laat ons helpen die afspraken te eerbiedigen!

Je hebt in de mediationovereenkomst vastgelegd wat je tarief is, hoe je met kosten omgaat en tegen welke percentages partijen de kosten verdelen. Toch merken wij dat mediators het vaak lastig vinden om de rekening te presenteren en te vaak allerlei activiteiten zonder vergoeding doen om de confrontatie van een hoge factuur uit de weg te gaan.

We begrijpen dat het conflict van een incasso starten voor de mediator tegennatuurlijk aanvoelt

Als je geen hoge factuur durft te presenteren, waarom vraag je dan wel een hoog uurtarief? Basic-Incasso kan je helpen om in ieder geval deze factuur te laten betalen en toekomstige factuurconflicten te voorkomen. Praat eens vrijblijvend met onze incasso-mediator hoe je dat kunt doen en maak gebruik van onze <risico check> om voortaan sterker in je schoenen te staan als er weerstand van partijen bij je ingediende factuur ontstaat.

 

Je vorderingen laten opvolgen is een signaal van jouw kwaliteit als mediator

Zo laat je partijen ook in het facturatietraject zien dat het maken van afspraken een serieuze zaak is en consequenties heeft. Dat jij je aan de afspraken over de betaling houdt is in feite een professioneel gebaar naar partijen. Je geeft aan dat hun afspraken ook iets waard zijn! Want als jij het al niet doet, waarom zouden ze jouw adviezen dan wel willen opvolgen?

Basic-Incasso helpt je een duidelijk debiteurenbeleid neer te zetten

Je hebt namelijk en vergoeding afgesproken en een betalingstermijn gesteld. Of het nou een kleine of een grote factuur betreft, in beide gevallen komen partijen de afspraak niet na en dat was toch niet de kern van je bemiddeling? Juist als professional mediator begeleid je partijen in consistent en consequent gedrag en is het dus extra professioneel als je die houding ook van partijen vraagt als het om de afronding van jullie afspraak, de transactie, gaat.

Kies dan wel een professioneel incassobureau dat in de lijn van jouw optreden menselijk maar stringent de factuur laat betalen, in plaats van dat je een incasso callcenter met goedkope belstudenten jouw professioneel optreden in de waagschaal laat stellen. Toch?

 

Een consistent en consequent incassobeleid ondersteunt jouw professionele context

  • Je laat partijen zien dat je essentiële afspraken bewaakt
  • Je laat zien dat niet jij, maar de schender van die afspraken de kosten betaalt
  • Partijen en niet jij betalen daarom de incassokosten en wettelijke rente
  • Je demonstreert hoe mediators hun vorderingen afhandelen als essentieel bedrijfsproces.

 

Welke voordelen behaal je door Basic-Incasso bij de vordering te betrekken?

  • Basic-Incasso werkt No cure No pay, dus je loopt geen enkel risico
  • Wij vragen slechts de vooraf afgesproken vergoeding als we succesvol zijn
  • Aandacht voor je (kleine) facturen verkort de betalingsmoraal bij je klanten
  • Je cashflow verbetert direct, je hebt weer geld om handen voor andere zaken
  • Jouw productieve uren worden niet langer verstookt aan facturen nabellen
  • Je toont de markt op welk professioneel niveau jij je als mediator manifesteert

 

Wil je meer weten over de psychologische effecten van het Basic-Incasso debiteurenbeleid? Lees dan bijvoorbeeld over onze ‘Live and Let Live’ incasso aanpak en neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

We kunnen je dan bijvoorbeeld meer vertellen over onze risico check en hoe je de status van je incasso in ons systeem kunt volgen en precies weet wat we doen en wat de volgende stappen zijn die we gaan ondernemen om je klant te laten betalen.

Ben je al overtuigd en wil je ons de vordering in handen geven opdat partijen snel zullen betalen? Stuur dan nu je factuur voor een Gratis Quick Scan en we gaan meteen voor je aan de slag.

Zo weet je precies waaraan je begint en als we voor je aan het werk zijn, exact wat we voor je doen.

Basic dus, en wel zo transparant!

Gratis Quick Scan aanvragen

Wil je meer weten over onze No cure No Pay Incasso? 

Vraag dan je Gratis Quick Scan aan door het het contactformulier hiernaast in te vullen. Je ontvangt dan een bevestiging waar je de factuur en afspraken met je klant naartoe kunt sturen. We nemen hierna binnen 24 uur contact met je op, zodat je in alle rust je vragen kunt stellen.

Gratis je incasso kansen berekenen?

7 + 3 =

Share This