Risico Check

Als je een debiteurenrisico loopt omdat je merkt dat je klant de wettelijke betalingstermijn heeft overschreden vind je het wellicht moeilijk om je klant daarop te wijzen. Misschien ben je bang je klant kwijt te raken of zie je er tegenop om een indringend gesprek te voeren? Je stuurt wel een betalingsherinnering, maar ook dat helpt niet…

Ondertussen wordt de overschreden wettelijke betalingstermijn maar groter en groter en je begint je af te vragen wat je moet doen. Zal je een incassobureau inschakelen, of een deurwaarder inschakelen, of moet je eerst een in gebreke stelling of incassobrief laten sturen? Eigenlijk weet je het niet en heb je hulp nodig.

Bij Basic-Incasso zien we vaak dat het debiteuren risico beperkt had kunnen worden als er aan een aantal basis voorwaarden was voldaan. Daarnaast merken we dat ondernemers vaak een onterechte schroom hebben om hun klant niet op het betaalgedrag aan te spreken, want stel jezelf eens de vraag: “Waarom ben ik aardig tegen mijn klant als mijn klant in feite van mij steelt?”

 

De Basic-Incasso Risico Analyse

We hebben daarom bij Basic-Incasso een speciale service in het leven geroepen om je debiteurenrisico te verlagen. Onze incassospecialist analyseert de mogelijkheden om bij nieuwe opdrachten wanbetaling te voorkomen en biedt je hierbij advies en voorbeeldteksten aan.

Bij de risico-analyse kijken we naar het betalingsrisico in je:

  • offerte
  • opdrachtbevestiging
  • leveringsvoorwaarden
  • vermelding wettelijke betalingstermijn
  • voorbeeldbrief betalingsregeling
  • voorbeeldbrief aanmaning
  • voorbeeldbrief in gebreke stelling
debiteurenrisico

 

Weet voor welk incassobureau je kiest

Naast Basic-Incasso zijn er in Nederland kleine en grote incassobureaus actief, zoals: DAS incasso, Interim Justitia, Vesting finance en Graydon incasso

Waarom wij vinden dat je het beste voor Basic-Incasso kunt kiezen en wat de voor en nadelen van andere bureaus zijn, vertellen we je graag. 

Zo weet je precies waaraan je begint en als we voor je aan het werk zijn, exact wat we voor je doen.

Basic dus, en wel zo transparant!

Basic-Incasso Risico Analyse

Wil je meer weten over onze Basic-Incasso Risico Analyse

Vraag dan meer informatie aan door het het contactformulier hiernaast in te vullen, je kunt ons ook direct bellen via 0800 – 235 22742. We zullen er alles aan doen om je de mogelijkheid te bieden om in alle rust je vragen te stellen.

Info over de Incasso Risico Analyse

8 + 12 =

Share This