Uitgangspunten van een incassotraject

Door het starten van een incassotraject ontstaat de druk die soms nodig is om weer tot gesprek te komen. Een oud gezegde stelt immers: “onder druk wordt alles vloeibaar”. Toch kijken wij iets genuanceerder naar het oplossen van een betalingsachterstand bij bedrijven en particulieren, want als iets vloeibaar wordt kun je het ook niet meer vastpakken.

Betalingsachterstand bij bedrijven

Ongecontroleerd de druk opvoeren kan er voor zorgen dat je een klant kwijtraakt waar je in de toekomst nog zaken mee had kunnen doen als je had begrepen waarom die klant zo laat of niet betaalt. Wij nodigen daarom de debiteur uit voor een gesprek om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Onze specialisten laten zich daarbij niet om de tuin leiden, want ze kennen ondertussen alle smoezen.

Als het nodig is stelen we een onderzoek in naar de mogelijkheden. Dat kan zo ver gaan dat er financieel of particulier rechercheur wordt ingeschakeld om op zoek te gaan naar beschikbaar vermogen.

Betalingsachterstand bij alimentatie

Ongecontroleerd de druk opvoeren bij de incasso van de alimentatie kan ertoe leiden dat er helemaal niet meer betaald wordt, of bijvoorbeeld de kinderen één van de ouders niet meer ziet. We gaan dan ook eerst op zoek naar de redenen voor het uitblijven van de betaling van de kinderalimentatie of partnerschapsalimentatie. Wellicht werkt de omgangsregeling niet of is de ander wellicht zijn of haar baan kwijtgeraakt. Als duidelijk is wat speelt, gaan we werken aan de oplossing zodat er weer betaald gaat worden. Soms doen we dat samen met Basic-Mediation, of Basic-Finance, omdat soms een andere regeling wel werkt, waar nu niets wordt betaald. Maar kan iemand wel betalen, maar ontdekken we onwil, dan zullen we flink doorpakken totdat er resultaat is geboekt.

Basic-Incasso mensen zijn hun geld waard

Gratis incasso bestaat niet. Wij moeten namelijk ook gewoon werk verrichten en maken daarbij kosten. Goedkope incasso bestaat wel, en dan ben je aan het juiste adres. Wat niet nodig is doen we niet, wat wel nodig is doen we zo efficiënt mogelijk en op een manier die bij jouw situatie past.

No cure no pay incasso

Dit betekent dat we niets verdienen als we niet succesvol zijn. We bekijken aan de hand van je vordering hoe moeilijk de opdracht is en spreken een percentage af over het uitstaande bedrag. Het enige dat we in rekening brengen zijn de éénmalige startkosten omdat er namelijk wel een officieel dossier wordt aangemaakt en geregistreerd.

Goedkope incasso tegen uurtarief

We kunnen ook werkzaamheden verrichten tegen een voordelig tarief, waardoor je kunt profiteren van onze effectieve werkwijze en je wellicht wat meer van het uitstaande bedrag kunt overhouden.

Incasso mediation termijnbetaling

Door middel van incasso mediation zorgen we dat de betaling weer op gang komt en wordt daarna onze vergoeding in termijnen betaald die gelijk oplopen met het tempo waarin de incassobetalingen zijn hersteld.

Altijd een incasso aanpak die past

Je zal altijd een onpartijdig en neutraal advies krijgen dat het beste bij je situatie past, omdat ons uitgangspunt bij Basic-Incasso is dat we werken met professionele mensen die betaalbare oplossingen bieden en daar transparant en controleerbaar over adviseren.

 

Geen protserige gebouwen, wel goede oplossingen. Basic dus!

Contact met Basic-Incasso

Je kunt ons bellen op 0800-BELBASIC (0800 23522742) of mail ons via het contactformulier om een gratis adviesgesprek te boeken met een van onze ervaren Incasso experts. Vul gewoon de data en tijden in waarop we het beste contact met je kunnen opnemen. Je kunt dan in alle rust je vragen stellen om tot de beste keuze te komen.

Ik wil graag en adviesgesprek

12 + 1 =

Share This